INFIINTARE SRL-D SFANTU GHEORGHE

 

INFIINTARE Societate cu raspundere limitata – debutant ( SRL – D ) in Sfantu Gheorghe – Acest tip de societate se infiinteaza in conditiile Legii nr.31/1990 si a OUG nr.6/2011.

Conditii:
• Persoanele fizice nu au mai detinut si nu detin calitatea de asociat intr-o alta firma;
• Obiectul de activitate secundar trebuie sa contina cel mult 5 grupe CAEN.

Etapele infiintarii unui SRL-D:
1. Rezervarea denumirii;
2. Stabilirea sediului social ( in situatia in care sediul social al firmei il veti stabili intr-un imobil la bloc atunci va trebui sa obtineti acordul vecinilor );
3. Specimen de semnatura ( se realizeaza de catre administrator in fata unui notar public );
4. Actul constitutiv al societatii;
5. Declaratie pe propria raspundere ( in care administratorul va mentiona ca indeplineste conditiile legislatiei in vigoare );
6. Dovada depunerii capitalului social;
7. Depunerea dosarului la Registrul Comertului;

Acte necesare infiintarii unui SRL-D:
• C.I. ( copie );
• Dovada privind sediul social;
• Acordul Asociatiei de proprietari ( daca este cazul );
• Specimenul de semnatura;
• Actul constitutiv.

Infiintare SRL-D Sfantu Gheorghe

– Mai multe informatii –

Pentru infiintarea unui SRL-D, persoanele fizice vor trebui sa nu mai fi avut niciodata calitatea de asociati in vreo alta societate.
Capitalul social pentru infiintare este acelasi ca la un SRL, fiind in valoare de 200 lei. Primul pas pentru infiintare SRL-D, este rezervarea denumirii la Registrul Comertului, care este gratuita.

Cel mai important aspect pe care va trebui sa il aveti in vedere la infiintarea unui SRL-D, este faptul ca acest tip de societate va trebui sa aiba doar cinci domenii de activitate din codul CAEN.
Documentele pentru infiintare SRL-D, se depun la Registrul Comertului unde va fi sediul social al firmei, inregistrarea fiind finalizata intr-un termen de 3 zile lucratoare de la data depunerii.
Sediul social al unui SRL-D poate fi gazduit la dvs. acasa sau la o alta adresa (nu are importanta daca sunteti sau nu proprietarul spatiului). Pentru stabilirea sediului social intr-un bloc, va fi nevoie de Acordul Asociatiei de Proprietari.

In cazul in care nu gasiti niciun spatiu pentru gazduirea sediului social al SRL-D , va putem ajuta noi, prin gazduirea temporara a sediului social la un cabinet de avocatura.
Dupa ce ati hotarat cu privire la aspectele enumerate anterior, administratorul, va trebui sa se prezinte in fata unui notar public pentru a da declaratia pe propria raspundere si specimen de semnatura.
Dupa, se poate redacta Actul constitutiv, pentru a putea efectua depunerea si varsarea capitalului social intr-un cont pe care il puteti deschide la orice banca.

Depunerea documentelor pentru infiintarea SRL-D, se va realiza dupa ce acestea sunt pregatite si semnate de catre toti asociatii. Termenul de eliberare al documentelor de la Registrul Comertului este de 3 zile lucratoare.

Nu exista taxe percepute de ONRC pentru infiintare SRL-D, va trebui doar sa achitati capitalul social si onorariul nostru.