succesiune firma

Succesiune Firma – Sfaturi utile pentru a lasa afacerea pe maini bune

Dupa ani de zile in care au dezvoltat o afacere, multi dintre antreprenori simt nevoia unei lungi si bine-meritate vacante. Daca si dumneavoastra va aflati in aceasta situatie, fie ca va doriti sa va retrageti definitiv, fie ca doriti ca afacerea dumneavoastra sa fie preluata de o persoana capabila, iata sfaturile de catre trebuie sa tineti cont pentru a lua decizia corecta.

Planul de succesiune

Planul de succesiune reprezina cel mai important pas pe care dumneavoastra trebuie sa il faceti pentru a stabili responsabilitatile si obiectivele noului asociat, precum si posibilele probleme care pot aparea. De asemenea, este important sa analizati situatia firme si sa alegeti un succesor care poate gestiona corespunzator firma astfel incat sa evitati posibilitatea de a fi din nou implicat drept consilier sau factor decisiv in businessul pe care doriti sa il parasiti.

Un bun plan de succesiune trebuie sa prevada o viziune clara cu privire la dezvoltarea firmei pe parcursul urmatorilor 5-8 ani, precum si directii clare cu privere la modul in care obiectivele si valorile firmei vor fi pastrate de noul proprietar.

Alegerea unui succesor

Indiferent ca va ganditi sa alegeti drept succesor o ruda, un prieten sau unul dintre asociati, trebuie sa va asigurati ca acesta va duce mai departe valorile si punctele tari ale firmei, incercat in acelasi timp sa remedieze, pe cat posibil, punctele slabe.

Gasirea unui cumparator

Daca nu va doriti insa sa gasiti un succesor si mai de graba, vi se pare mai convenabil sa vindeti afacerea, va sfatuim sa identificati potentialii cumparatori si sa analizati alegerile acestora. Acest lucru va va ajuta sa stabiliti pretul de vanzare al firmei, astfel incat sa fie rezonabil atat pentru dumneavoastra cat si pentru un viitor cumparator.

Indiferent de alegerile facute si decizia pe care o veti lua, InfiintareSRL.com va sta la dispozitie atat cu servicii de cesionare cat si servicii de modificare sau radiere a firmei.