Se fac inscrieri online pentru Venture Cup 2019: Studentii romani cu idei de afaceri pot castiga premii de pana la 15.000 dolari

Studentii cu idei de afaceri alinitate obiectivelor ONU pentru dezvoltare durabila se pot inscrie online la competitia nationala Venture Cup Romania pentru a putea reprezenta tara la University Startup World Cup 2019 din Danemarca. Tinerii cu idei de afaceri precum reducerea poluarii, combaterea saraciei sau promovarea educatiei au sanse sa ne reprezinte tara in competitia din Danamarca si sa castige premiul cel mare de 15.000 de dolari.

Ce trebuie sa faca studetii pentru a se inscrie?

– Perioada de inscriere este 18 martie – 25 aprilie 2019, AICI se depun cererile online de inscriere in competitia pentru startup-uri fondate de studenti, organizata de Venture Cup Romania.

– In urma procesului national de evaluare se vor selecta cele 10 echipe semifinaliste, acestea urmand sa isi prezinte ideile in fata juriului din Bucuresti, in luna iunie 2019.

– Echipa declarata castigatoare de catre juriul din Bucuresti va reprezenta Romania la University Startup World Cup 2019, in perioada 31 octombrie – 1 noiembrie 2019, la Copenhaga, Danemarca.

Concursul international University Startup World Cup 2019, de la Copenhaga, pune la bataie urmatoarele premii:

 • Echipele finaliste vor primi cate 1.000 de dolari (40 de finalisti);
 • Echipa castigatoare va primi premiul cel mare de 15.000 de dolari;
 • Studentii proprietari de startup vor participa la o expozitie in cadrul DTU HighTech Summit, la Universitatea Tehnica din Danemarca, unde vor avea ocazia sa intalneasca potentiali investitori si mentori, la summit se preconizeaza ca vor participa aproximativ 4.000 de invitati.

Aminteam mai sus de faptul ca echipele de studenti care vor concura la Venture Cup Romania si ulterior vor reprezenta tara la University Startup World Cup 2019 trebuie sa dezvolte idei de afaceri care sunt in acord cu Obiectivele de Dezvoltare Durabila ale ONU, cum ar fi:

 1. Eradicarea saraciei in toate formele sale si in orice context.
 2. Eradicarea foametei, asigurarea securitatii alimentare, imbunatatirea nutritiei si promovarea unei agriculturi durabile.
 3. Asigurarea unei vieti sanatoase si promovarea bunastarii tuturor la orice varsta.
 4. Garantarea unei educatii de calitate si promovarea oportunitatilor de invatare de-a lungul vietii pentru toti.
 5. Egalitate de gen.
 6. Munca decenta si crestere economica.
 7. Industrie, inovatie si infrastructura.
 8. Consum si productie responsabile.
 9. Luarea unor masuri urgente de combatere a schimbarilor climatice si a impactului lor asupra planetei; etc.

In urma editiei Venture Cup Romania de anul trecut, doua startup-uri infiintate de doua echipe de studenti romani au fost selectate sa reprezinte tara la editia 2018 a concursului international University Startup World Cup din Danemarca, respectiv  4People si XVision.

XVision este un startup care foloseste un algoritm bazat pe inteligenta artificiala pentru examinarea si interpretarea radiografiilor. Scopul acestui proiect este acela de a accelera procesul de diagnosticare.

Pe de alta parte, 4People este un startup fondat de 4 studenti pasionati de IoT (internet of things) de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca. In editia din 2018 a concursului, compania a participat la USWC cu „Officer”, un scaun de birou inteligent care ofera asistenta in timp real pentru ajustarea pozitie sezand atfel incat acesta sa fie cat mai putin daunatoare sanatatii.