Start-Up Nation 2018: A fost anuntata data de la care se vor putea depune cererile pentru obtinerea a max. 200.000 RON fonduri nerambursabile de la stat.

In cadrul sedintei de guvern care va avea loc in aceasta saptamana, se va adopta Ordonanţa referitoare la programul Start-Up Nation, iar platforma on-line pentru înregistrarea planurilor de afaceri va fi deschisă în a doua decadă a lunii decembrie, se afirma intr-un comunicat al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comeri si Antreprenoriat (MMACA).

Inscrierea in programul Start-Up Nation 2018, solicitarea acordului de principiu pentru finantare si completarea planului de afaceri in vederea obtinerii finantarii se fac on-line.

Programul Start-up Nation 2018 are ca obiective principale cresterea numarului de intreprinderi mici si mijlocii nou infiintate la nivel national, crearea de noi locuri de munca si dezvoltarea mediului de afaceri. Pentru Star-up Nation 2018 statul a pus la bataie fonduri nerambursabile in valoare totala de 2 milioane de lei.

Principalele prevederi ale programului START-UP NATION 2018

Editia din 2018 a programului Start-Up Nation va incepe, asadar, in a doua jumatate a lunii decembrie, iar participantii se poat inscrie timp de o luna, spre desoebire de editia anterioara, care a primit startul pe 16 iunie 2017.

Potrivit documentelor tranzitorii de pana acum, editia a doua a programului Start-Up Nation Romania cuprinde o serie de prevederi noi si vechi, pe care le rezumam astfel:

  • In continuare vor fi eligibile pentru inscriere firme mici si mijlocii, organizate ca societati comerciale, infiintate dupa data de 30 ianuarie 2017.
  • Bugetul total disponibil este de 2 miliarde de lei, asadar vor primi finantare 10.000 de firme maximum.
  • Pentru codul CAEN 6201 finantarea nu va fi eligibila pentru realizarea de pagini web si promovarea online a paginii web pe alte site-uri, precum nici pentru achizitionarea programelor software necesare desfasurarii activitatii pentru care se solicita finantarea.
  • Nu se finanteaza cheltuielile aferente activitatilor de astrologie si spiritism, inclusiv on-line, servicii personale cu caracter social, cum ar fi servicii de escorta, servicii de stabilire a intalnirilor, video chat, servicii ale agentiilor matrimoniale, video chat on-line pentru consiliere matrimoniala si psihologica.
  • In schimb, firmele vor primi finanantare pentru achizitionarea de spatii de lucru, drone, echipamente pentru sali de fitness si altele.
  • Beneficiarii vor fi obligati ca, pe intreaga perioada de monitorizare a programului, incepand cu data solicitarii primei transe de ajutor nerambursabil, sa afiseze si sa mentina la loc vizibil doua placute informative cu privire la programul Start-up Nation. Cele doua placi informative cu privire la programul de finantare Start-up Nation, vor putea fi decontate din program la valoarea maxima de 500 lei, in total.
  • Se vor depuncta masiv, cu 15 puncte, din start, afacerile din Bucresti si judetele Cluj si Ilfov, care au peste 4 IMM-uri la suta de locuitori.
  • Ministerul a promis ca va oferi in avans o suma forfetara in cuantum de 30% din finantare.