ANAF a pregatit reduceri pentru persoanele fizice autorizate (PFA) care isi achita obligatiile fiscale pana pe inclusiv data de 15 decembrie 2018.

Contribuabilii care au depus Declaratia Unica privind impozitul pe venit pana la data de 31 iulie 2018 si urmeaza sa isi achite integral obligatiile fiscale estimate pentru anul 2018, pana la inclusiv data de 15 decembrie, vor primi o bonificatie de 5% din totalul sumei datorate, transmite Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

De asemenea, de reducerea de 5% din suma totala datorata vor beneficia si persoanele fizice care aleg sa-si achite integral obligatiile fiscale pana la data de 15 martie 2019, desigur, daca Declaratia Unica a fost depusa prin mijloace electronice de transmitere la distanta.

Prin intermediul unui comunicat, Ministerul de Finante anunta ca: “Este important de precizat faptul ca Declaratia Unica trebuie completata si depusa de catre persoanele fizice care realizeaza, individual sau intr-o forma de asociere, venituri din Romania si/sau din strainatate, precum si de catre persoanele fizice care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii.”

Declaratia Unica este disponibila pe site-ul oficial ANAF si poate fi completata online la adresa https://declunica.anaf.ro/, fiind necesare doar numele de utilizator si parola contului personal din Spatiul Privat Virtual. Începand cu anul 2019, Declaratia Unica se va depune exclusiv online, potrivit legislatiei fiscale in vigoare.

In acelasi timp, persoanele fizice care primesc decizii de impunere pentru definitivarea impozitului pe venit sau a contributiilor privind asigurarea sociala aferente anilor fiscali precedenti, au ca termen limita de plata data de 30 iunie 2019, insa vor beneficia de o bonificatie de 10% daca aleg sa isi achite obligatiile fiscale pana la inclusiv data de 15 decembrie 2018.

Persoanele fizice care vor primi decizii de impunere pentru definitivarea CASS aferenta anilor fiscali precedenti, la inceputul anului 2019, au ca si termen de plata tot data de 30 iunie 2019, insa vor beneficia de bonificatia de 10% daca isi achita obligatiile pana la inclusiv data de 31 martie 2019.