Cum isi rasplatesc companiile angajatii de sarbatori

Un studiu realizat de catre o firma de consultanta din Romania releva faptul ca 6 din 10 firme vor acorda bonusuri de sarbatori angajatilor, de asemenea peste 65% dintre angajatori se gandesc sa organizeze petreceri de Craciun anul acesta.

La studiu au participat peste 500 de respondenti din toate sectoarele economice (antreprenori, manageri, responsabili HR, directori generali, etc). Din cate ne putem da seama, sarbatorile de iarna – Mos Nicolae, Craciunul si Revelionul – au devenit extrem de importante pentru majoritatea companiilor din Romania.

Intrebati in ce masura aceste evenimente influenteaza relatia companiei cu angajatii, peste 80% dintre respondenti au ales raspunsul ,,in mare masura’’, asociind aceste evenimente cu o serie de momente speciale dedicate angajatilor.

Astfel, la intrebarea: ,,Aveti in plan organizarea unor evenimente speciale, in cadrul companiei, cu ocazia sarbatorilor de iarna?”, peste 70% dintre respondenti au raspuns afirmativ, iar alti 6% au indicat raspunsul ,,posibil’’.

Majoritatea respondentilor (60%) au indicat petrecerea de Craciun ca principal eveniment organizat in aceasta perioada, urmat de petrecerea de Craciun pentru copii angajatilor(18%), apoi team building-ul (15%) si iesirea in oras (7%).

CE FORMA VA LUA BONUSUL DE SARBATORI IN 2018

La intrebarea privind acordarea de bonusuri de sarbatori angajatilor, 65% dintre respondenti au raspuns afirmativ, iar alti 20% au indicat raspunsul ,,posibil’’, in timp ce doar 15% au raspuns negativ sau au refuzat sa se pronunte.

Intrebati sub ce forma vor acorda bonusul din aceasta perioada, altele inafara de clasica prima de sarbatori, peste 55% dintre intervievati au indicat cosurile cu produse traditionale de Craciun. Pe lista bonusurilor s-au mai aflat bilete gratuite la concerte si spectacole, vouchere de discount la diversi retaileri, traininguri, vacante si calatorii.

Asadar, din cadrul celor 65 de procente care au declarat ca vor acorda prime de sarbatori, marea majoritate lucreaza in sectorul de stat, urmate fiind de firmele din domenii precum: retail, domeniul bancar, asigurari, software, HR, telecomunicatii, pharma, servicii financiare si industria auto, iar dintre cei care au indicat raspunsul ,,posibil’’, cei mai multi activeaza in constructii.