Inscrierile online pentru programul Start-Up Nation 2018 au inceput

Programul Start-Up Nation 2018, prin care statul acorda micilor afaceri ajutoare nerambursabile de cate 200.000 de lei, a inceput joi,  27 decembrie 2018, ora 10:00.

Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 firmele infiintate dupa data de 30 ianuarie 2017, care desfasoara activitati in domeniile: productiei, industriei creative, serviciilor si comertului. Pentru ca participarea la program sa le fie permsia, firmele trebuie sa creeze cel putin un loc de munca cu norma intreaga pe perioada nedeterminata si sa mentina locul de munca ocupat cel putin doi ani dupa finalizarea implementarii proiectului.

Data limita de inscriere in program este 12 februarie 2019, ora 20:00.

Un sfat din partea ministrului pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea:

“Fac un apel catre toti cei care vor sa devina antreprenori, sa gandeasca foarte bine planurile de afaceri, numarul de locuri de munca pe care le pot crea sa fie sustenabil, pentru ca am constatat ca sunt si unii consultanti mai putin doritori de a da sfaturi cinstite, corecte si care, pentru a putea sa incaseze acel bonus pentru rezultat, instista pentru un numar foarte mare de locuri de munca. Mi-as dori ca antreprenorul sa fie constient de posibilitatile pe care le are afacerea de a crea realist un numar de locuri de munca. La cele 8.444 de contracte de finantare semnate anul trecut, erau aproape 21.000 de locuri de munca, inseamna ca au fost sub 3 locuri de munca create. Si eu cred ca acolo este zona de confort pentru cineva care debuteaza in afaceri in Romania, astazi.”