infiintarea unui srl

Infiintarea unui SRL

Cunoasteti care sunt procedurile pe care trebuie sa le urmati pentru a infiinta un SRL ? Incepand cu inregistrarea la Registrul Comertului, deschiderea unui cont bancar, redactarea statutului social, avize si autorizatii de functionare?

Cu totii ne dorim sa devenim propriul nostru sef si totul incepe de la un PFA (Persoana Fizica Autorizata).

Insa, pe masura ce afacerea se dezvolta este necesar sa ne gandim si la forma jurídica cea mai avantajoasa pentru noi.

In concluzie: PFA este mai mult pentru un freelancer iar SRL poate fi considerata formula cea mai recomandata, rapida si practica pentru micii intreprinzatori.

In Romania cea mai cunoscuta si mai des intalnita forma de infiintare a unei firme este SRL (Societate cu raspundere limitata). Asociatii nu au calitatea de comercianti si nu raspund de datoriile societatii decat in limita aporturilor.

Capitalul social pentru infiintarea unui SRL este de mínimum 200 lei, fiind divizat in parti sociale egale care trebuie sa aiba o valoare minima de 10 lei fiecare.

Societatea va fi condusa de Adunarea Generala a Asociatilor iar administrarea SRL-ului se va face de catre administratori, acestia avand puteri nelimitate.

Societatea se poate constitui si cu un singur asociat, singura conditie impusa fiind ca acesta sa nu mai fie asociat intr-o alta societate.

[ratings]