infiintare-srl-d

Infiintare SRL Debutant

Ce inseamna SRL-D ?

 

Societate cu raspundere limitata-debutant.

La data de 28 august 2015 au fost publicate in Monitorul  Oficial , H.G. nr. 679/2015, modificarile Programului SRL-D:

  • inscrierea proiectelor in acest program se va face exlusiv online, in sesiuni semestriale de 15 zile calendaristice, pana la epuizarea bugetului alocat programului.
  • admiterea in program se va face in ordinea punctajului obtinut la evaluarea planurilor de afaceri depuse online ( inainte, admiterea se facea in functie de ordinea inscrierilor ).

Punctajul minim este de 60.

Cine poate infiinta un SRL-D?

Persoanele care nu au mai avut pana acum nicio afacere, indiferent de varsta.

Infiintarea unui SRL-D este GRATUITA.

Este nevoie doar de un timbru fiscal in valoare de 4 lei si de capitalul social (minimum 200lei ).

Pentru a infiinta un SRL-D ai nevoie de doar 3 zile. Daca nu sunt probleme in dosar, Certificatul de Inregistrare se poate ridica de la Registrul Comertului in doar 3 zile.

Obligatii SRL-D:

  1. Reinvestirea a 50% din profit;
  2. Anuntarea infiintarii catre AIPPIMM ( Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor IMM-urilor ).

Un SRL-D poate functiona si cu 0 angajati. In momentul in care beneficiezi de AFN ( Alocatie Nerambursabila ) sau credit ( 80% de pana la 100.000 de euro ) trebuie angajati minimum 2 persoane pe o perioada nedeterminata.

Mentionam ca AFN-ul de 10.000 de euro reprezinta o contributie de 50% din partea statului roman. Restul (  50% ) poate fi luat din credit, venituri din afacere sau economii personale.

Solicitarea finantarii nu este obligatorie pentru un SRL-D. Este doar un ajutor de care se poate beneficia, doar daca se vrea acest lucru.

Concret, infiintarea unui SRL-D presupune:

  1. Pentru rezervarea numelui firmei, se merge la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul judetului in care veti avea sediul social al firmei.
  2. Se completeaza si se incheie contractul de comodat si actul constitutiv ( doar 5 grupe de coduri CAEN iti poti alege la infiintarea SRL-D ) si impreuna cu rezervarea de nume se merge la orice banca pentru depunerea capitalului social.
  3. La Registrul Comertului se completeaza formularele necesare dosarului de infiintare ( formularele se obtin de la biroul de informatii al Registrului Comertului ).
  4. Cu dosarul completat, va prezentati la ghiseul destinat depunerii acestuia.
  5. Daca nu sunt probleme in dosar, actele ar trebui sa fie gata, putand ridica de la Registrul Comertului, Certificatul de Inregistrare.

Statutul de SRL-D se pierde  la data de 31 decembrie a anului in care se implinesc 3 ani de la infiintare.