Fonduri europene 2019: Finantari de pana la 3,5 milioane de euro prin noul fond de investitii Early Game Ventures

Antreprenorii care detin afaceri in domeniul tehnologiei sunt eligibili sa acceseze finantari maxime de pana la 3,5 milioane de euro per companie, in timp ce startupurile pot obtine finantari de maximum 200.000 euro fiecare, prin Early Game Ventures, un nou fond de investitii cu capital de risc, in valoare totala de 28 de milioane de euro, lansat saptamana trecuta in Romania, cu sustinerea Uniunii Europene.

EGV (Early Game Ventures) reprezinta un nou fond de investitii cu capital de risc dedicat companiilor inovatoare si startupurilor din Romania. Acesta este finantat majoritar de catre POC (2014-2020), in colaborare cu FEDR, parte a Pliticii de Coeziune a Uniunii Europene.

De asemenea, Early Game Ventures isi propune si organizarea unui program de accelerare care sa vizeze 5 sau 6 startup-uri pe an. Programul va fi foarte riguros si foarte selectiv, iar fondul va investi pana la 200.000 de euro in fiecare startup acceptat in accelerator.

Cei trei parteneri ai Early Game Ventures au o experienta impresionanta in tehnologie, marketing si investitii: Cristian Munteanu, Managing Partner al EGV, dupa o cariera de 15 ani in marketing; Radu Stoicoviciu, cu o experienta de 25 de ani in consultanta; Dan Calugareanu este presedinte al TechAngels, cea mai mare asociatie de business din Romania.

“Nu a existat niciodata in istoria Romaniei un moment mai favorabil pentru antreprenori sa isi lanseze o afacere. Speram ca existenta fondului nostru, know how-ul si conexiunile pe care le aducem din Silicon Valley si din marile corporatii cu care lucram de atatia ani sa faca posibila aparitia cat mai multor companii romanesti de succes.”- a declarat Cristian Munteanu.

Data de la care se va da startul primei sesiuni de inscrieri pentru pentru obinerea unei finantati in cadrul programului Early Game Ventures va fi anuntata in curand.