Fonduri europene 2019: Inovatorii IT din Romania pot obtine un sprijin financiar de pana la 15.000 €

Antreprenorii romani cu idei IT inovative sunt rugati sa se inregistreze online in cadrul programului european EIT Digital Venture, derulat de Institutul European de Inovare si Tehnologie, care pune la bataie finantari de 15.000 de euro si training-uri pentru realizarea unui produs minim viabil (MVP).

Programul EIT Digital Venture se adreseaza antreprenorilor entuziasti – care sunt dornici sa finalizeze un produs IT minim viabil in sase saptamani – are ca scop asigurarea cresterii internationale a interprinderilor europene din 19 tari, inclusiv Romania. Înscrierile se fac pe site-ul etidigital.eu, pana pe cel tarziu 5 mai 2019.

Conditii de participare:

  • Se accepta doar echipe multi-disciplinare formate din cel putin 2 persoane;
  • Se accepta doar echipele care au o idee IT inovatoare sau un prototip in domeniile: Digital Industry, Digital Tech, Digital Wellbeing, Digital Finance sau Digital Cities.

Nota: Fiecarei echipe i se va atribui un partener al programului EIT Digital Venture, in functie de tara de resedinta a membrilor echipelor si de distributia regionala a tarilor intre toti partenerii. Romania este grupata in regiunea a doua, unde partener este Found.ation, din Grecia.

Ce vor putea castiga echipele selectate:

  • Participarea la un program de pre-accelerare de 6 saptamani alaturi de un partener regional al programului EIT Digital Venture de la care vor primi sprijin pentru lansarea unui produs minim viabil (MVP) si demararea afacerii;
  • Finantarea in valoare de maximum 15.000 de euro;
  • Acces la un vast ecosistem european de inovare.