Idei de afaceri romanesti finantate cu cate 33.000 Euro prin programul Start Up Yourself

Prin proiectul Start Up Yourself, derulat de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara, antreprenorii din zona Moldovei vor primi fonduri nerambursabile de cate 33.000 de euro pentru deschiderea afacerii, achizitionarea echipamentelor necesare, precum si achitarea salariilor angajatilor timp de minimum 6 luni.

Montarea de panouri solare pentru alimentarea individuala cu energie a caselor sau reciclarea si transformarea anvelopelor uzate in noi produse sunt doar doua dintre ideile de afaceri care au primit fonduri nerambursabile de cate 33.000 de euro fiecare, in cadrul unui proiect finantat din Politica de coeziune a Uniunii Europene.

Ideile a 48 de antreprenori din zona Moldovei au primit acordul de finantare zilele trecute, antreprenorii au semnat deja contractele de finantare prin proiectul Start-up Yourself din cadrul liniei de finantare Romania Start Up Plus, finantata, la randul ei, din Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Ideile de afaceri sunt domenii diverse, de la cabinete stomatologice si de kinetoterapie, la servicii IT, turism, activitati de recreere pentru copii sau de protejare a mediului.

Programul Start-Up Yourself este demarat de catre Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara, al carei membru fondator este Consiliul Judetean Iasi, alaturi de celelalte consilii judetene din Regiunea Moldovei.

Bugetul total al acestui proiect este de 11.836.863,04 lei, suma la care statul roman a contribuit cu 1.713.501 lei, restul banilor venind de la Fondul de coeziune al Uniunii Europene.

Start Up Yourself face parte din cele aproape 200 de proiecte ce au ca scop dezvoltarea econimica a Romaniei, proiecte pentru care a fost acordat un buget total de 477 milioane euro, prin intermediul liniei de finantare Romania Start Up Plus (RSUP), pentru sprijinirea proiectelor de antreprenoriat din toate zonele tarii, in afara de Bucuresti si judetul Ilfov.