Cum sa iti deschizi propriul salon de infrumusetare

Sa deschizi un salon de infrumusetare este visul tau cel mai arzator? Este cu siguranta o decizie riscanta, dar ar putea fi de asemenea o oportunitate de afacere pe care nu trebuie sa o ratezi.

 

  • Conceperea planului de afaceri

Pentru a intemeia o afacere de la zero, trebuie sa ai un plan de afaceri bine pus la punct si o lista cu cerintele specifice pentru deschiderea unui salon de infrumusetare.

De fapt, acest instrument financiar iti va permite sa estimezi toate cheltuielile necesare pentru a incepe acest tip de afacere de unul singur. Pornind de la bugetul pe care il ai deja la dispozitie, poti incerca sa iti dai seama daca trebuie sa recurgi la finantare externa pentru a incepe acesta activitatea sau te poti baza exclusiv pe economiile proprii.

 

  • Alege locatia viitoarului salon

Pentru a afla de cat de multi bani ai nevoie, trebuie sa stabilesti exact locatia unde va fi plasat salonul si ce dimensiune ar trebui sa aiba aceasta.

Daca ai deja o idee despre locul in care doresti sa iti desfasori activitatea, asigura-te ca nu exista alte activitati competitive pe o raza de cel putin 2.000 metri patrati, desigur aceasta zona nu este deloc usor de gasit, insa de locatia aleasa va depinde foarte mult felul in care afacerea se va dezvolta.

Incepe cu o locatie mai modesta

Vei avea tot timpul din lume pentru un magazin mai mare, insa primordial pentru tine este sa iti permiti sa platesti chiria si sa faci profit, deoarece un loc mare = chirie mare.

O suprafata de 40/50 de metri patrati poate fi suficienta pentru inceput. De asemenea, daca ai suficienta rabdare incat sa gasesti locatia potrivita printre anunturile date direct de proprietari vei salva comisionul perceput de catre agentiile imobiliare, suma echivalenta cu chiria pe o luna.

 

  • Echipamentul pentru salon

Este ideal sa concepi din timp o lista cu toate dotarile de care ai nevoie pentru afacerea ta, apoi cauta oportunitati prin care poti cumpara echipamente la reducere sau chiar second-hand. Ar fi ideal daca ai putea cumpara intreg echipamentul de la un antreprenor care a decis sa inchida o astfel de afacere.

De asemenea, nici ofertele online nu sunt o solutie rea. Exista nenumarate site-uri online de unde iti poti comanda absolut tot ce ai nevoie pentru echiparea unui salon de infrumusetare.

 

  • Amenajarea spatiului din punct de vedere tehnic

Exact! Pe langa echiparea salonului este necesar sa investesti si in instalatii electice, reparatiile necesare si un minim design interior si exterior, astfel incat sa nu deschizi un salon de coafura care seamana ma de graba cu o alimentara. Nu intotdeauna cel  mai mare pret este echivalent cu o lucrare de o calitate mai buna. Gaseste o echipa de oameni profesionisti care iti pot asigura rezultatele dorite la un pret pe care ti-l permiti. Amenajarea spatiului este prima ta investitie si prima investitie trebuie sa fie minima. Daca ai in familie membri care te pot ajuta in acest sens, ar fi pacat sa nu reduci la minim costul acestei investii imperios necesara.

 

  • Alegerea configurarii juridice a firme

Statutul juridic al viitoarei tale firme este un element foarte important, deoarece acesta va avea o influenta semnificativ asupra afacerii (referitor la birocratie, conditii de functionare, taxe si impozite etc). Ideal este sa apelezi la sfaturile unor profesionisti in infiintarea firmelor care sa te ghideze in ceea ce priveste alegerea statutului juridic al firmei: PFA, SRL, SRL-D.

 

  • Selectarea viitorilor angajati

Dupa ce toate punctele de mai sus au fost bifate, poti incepe sa te gandesti in cele din urma la personalul care va lucra alaturi de tine in salonul de coafura. Te poti ocupa singur de organizarea interviurilor si a probelor de lucru sau poti apela la o firma speciala de recrutare care sa te ajute sa gasesti profesionistii care te pot ajuta sa iti realizezi visul. În acest fel, compania va formaliza recrutarea si, in acest timp, poti cauta si stimulente de stat care te vor ajuta sa platesti costurile initiale pentru primii angajati.

 

  • Activitati de marketing si promovare

Odata ce ai indeplinit toti pasii pentru a deschide un salon de infrumusetare, trebuie sa ai clar in minte care este publicul tau tinta si apoi sa concepi strategia de marketing astfel incat sa ai cat mai multi clienti posibil. Daca marketingul nu este chiar punctul tau forte, te sfatuim sa apelezi la o firma specializata care sa te ajute sa iti pui afacerea pe roate. Secretul succesului consta intotdeauna in a avea o relatie cordiala si prietenoasa cu publicul, precum si garantarea profesionalismului in domeniul expertizei. În ceea ce priveste lumea saloanelor de infrumusetare, este de asemenea important sa fii la curent cu ultimele tendinte si cele mai noi tehnici de coafura: clientii te vor aprecia si te vor recomanda mai departe.