Sfaturi despre cum sa iti deschizi propria frizerie

Meseria de frizer si/sau barbier reprezinta o modalitate excelenta de a castiga bani deoarece va exista intotdeaua cerere pentru serviciile tale, toata lumea are nevoie sa se tunda, peste tot in lume. Daca ai remarcat deja potentialul unui astfel de business sau te-ai saturat pur si simplu sa lucrezi pentru altcineva, inseamna ca e timpul sa iti deschizi propria frizerie.

Pentru toti antreprenorii aspiranti pasionati de estetica si frumusete, exista acum o oportunitate de afaceri noua si interesanta, cu istorie, dar moderna. Vorbim despre frizerie, un real club dedicat esteticii masculine, a barbii si parului. Deschiderea unei frizerii astazi poate fi o investitie castigatoare care sa raspunda tendintelor si nevoilor barbatilor moderni.

 

Sfaturi si trucuri privind deschiderea unei frizerii

 

Frizeriile reprezinta o combinatie a unui salon de infrumusetare dedicat publicului masculin, cu un club original si modern pentru barbati. Ideea de BarberShop a fost inportata in Romania direct din Statele Unite, unde frizeriile au imbracat o haina noua si au devenit sedii dedicate tuturor barbatilor moderni care sunt preocupati de ingrijirea barbii, a parului si nu in ultimul rand a fetei lor. In era moderna in care traim, barbatii sunt la fel de procupati de ingrijirie si estetica precum sunt si reprezentantele sexului frumos.

 

Frizeriile din Romania pot parea un concept nou, insa industria frizeriei are origini antice. Saloanele de frizerie de astazi pastreaza aceasta mostenire antica si o revizuiesc complet intr-un mod trendy si original, vintage si creativ, dand viata unui loc de cult, intalnire si relaxare, dedicat barbatilor moderni.

 

Investitia in acest sector si deschiderea unei frizerii inseamna intrarea pe o piata renascuta ca Phoenix, dupa decenii, din cenusa proprie, cu un caracter complet inovator si o larga apreciere. De fapt, din 2016 in Romania se estimeaza ca numarul frizeriilor a crescut cu peste 70%, fara sa punem la socoteala tendinta clara de orientare a barbatilor catre industira de infrumusetare si ingrijire din ultimii ani.

 

Deschiderea unei frizerii, in ciuda concurentei crescande, este o oportunitate antreprenoriala cu un potential ridicat in care inca mai exista spatiu pentru noi antreprenori, gratie unei cereri din ce in ce mai mari din partea publicului masculin pentru acest tip de servicii.

 

Pentru ca frizeria ta sa reprezinte o afacere de succes, in afara de abilitatile antreprenoriale obisnuite pe care trebuie sa le ai, trebuie sa te preocupe si aprofundarea elementelor de baza cum ar fi: calitatea serviciilor, profesionalismul, abilitatea de a intercepta noile tendinte din domeniu, formarea constanta si actualizarea intregului personal, crearea unui mediu exclusiv si atentia asupra fiecarui detaliu, cu servicii originale, de epoca si unice, care sa raspunda nevoilor tinta (tunderea si ingrijirea parului si a barbii, tratamente cosmetice dedicate barbatilor, vanzarea de produse de stying etc.).

 

Pasii necesari pentru infiintarea unei frizerii:

 

  • Primul pas in demararea unui astfel de business este intocmirea unui plan de afacere, acest instrument te va ajuta sa estimezi care sunt costurile la care se ridica deschiderea unei frizerii si sa iti dai seama daca dispui de suma necesara sau este cazul sa faci un imprumut bancar.

 

  • Pasul doi il constituie gasirea unei locatii si a unui spatiu in care sa iti desfasori activitatea. In acest caz este necesar sa investesti timp astfel incat sa gasesti o locatie suficient de mare, cu o localizare buna, ideal intr-o zona in care nu exista deja o frizerie si, cel mai important, accesibila ca pret.

 

  • Pasul trei este reprezentat de echiparea salonului. Este ideal sa faci o lista completa cu toate echipamentele si ustelsilele de care vei avea nevoie. Ne putem da seama din start ca nu sunt putine la numar. Dupa ce ai lista in fata poti incepe sa cauti oferte pentru scaune de barbierit, mese de lucru, foarfece, masini de tuns si tot ce mai ai nevoie. O solutie care te-ar ajuta sa econimisesti foarte mult timp ar fi aceea de a achizitiona o astfel de afacere la cheie, insa si costurile vor fi pe masura.

 

  • La pasul patru aducem iar in discutie spatiul in care afacerea va prinde viata. Acesta va necesita cu sigurata o prima investitie serioasa din partea ta, atat in ceea ce priveste partea electrica, alimentarea cu apa, etc cat si in ceea ce priveste amenajarea din punct de vedere estetic. Asadar, vei avea nevoie de o echipa de profesionisti care sa te ajute sa amenajezi spatiul astfel incat acesta sa arate si sa poate fi utilizat drept frizerie.

 

  • Pasul cinci prevede actiunea juridica de infiintare a firmei, precum si alegerea statutului juridic al viitoarei firme: PFA, SRL, SRL-D. Este o alegere importanta si te sfatuim sa apelezi la sfaturile unui profesionist, astfel incat sa alegi forma juridica care sa te avantajeze atat din punct de vedere legal cat si in ceea ce priveste taxele si impozitele.

 

  • Acum ca ai locatia, echipamentul si poti functiona in legalitate mai ramane doar sa iti formezi echipa. Asadar, pasul sase se refera la selectarea viitorilor angajati. Te poti ocupa singur de procesul de recrutare si angajare sau poti apela la serviciile unei firme specializate care te poate ajuta sa iti compui echipa de profesionisti de care ai nevoie pentru a reusi in acest domeniu.

 

  • Ultimul pas, insa unul deloc de neglijat, este activitatea de marketing si promovare. Trebuie sa iti stabilesti clar obiectivele de marketing, strategia de atingere a acestora si caracteristicile publicului tinta. Aceste lucruri te vor ajuta sa obtii clientii fara de care afacere nu poate functiona. Daca nu ai suficiente cunostinte de marketing si promovare poti apela, de asemenea, la o echipa de specialisti in domeniu.