Nascut din colaborarea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, si a presedintelui Consiliului Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, Florin Jianu, programaul „Bucharest Start Up City” va fi disponibil incepand cu data de 1 ianuarie 2019.

Primaria Capitalei a anuntat demararea unui program de finantare numit “Bucharest Start Up City” adesat tuturor antreprenorilor din Bucuresti care s-au simtit discriminati atunci cand au vazut ca nu mai pot obtine finantari prin programul national Start-Up Nation.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat marti ca bugetul total alocat programului care va incepe de la 1 ianuraie 2019 este de 10 milioane de euro. Asadar, in cadrul programul “Bucharest Start Up City” 200 de startup-uri vor primi finantarea de 50.000 de euro din partea Primariei, indiferent de domeniul de activitate.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunta marti faptul ca programul s-a nascut din dorinta de sustinere a dezvoltarii sistemului privat din Bucuresti, cu atat mai mult cu cat, in acest an, regiunea Bucuresti-Ilfov este descalificata de la finantarea europeana pentru start-up-uri, antreprenorii din Capitala fiind depunctati semnificativ in cadrul programului Start-up Nation.

In editia din acest an a programului Start-Up Nation, afacerile din zonele care au mai mult de 4 IMM-uri la suta de locuitori, respectiv Bucuresti, Cluj si Ilfov, vor fi depunctate din start cu 15 puncte potrivit noii grile de punctare, ceea ce face ca sansa de finantare a unui antreprenor din zonele defavorizate sa scada considerabil. 

Regulamentul privind conditiile de inscriere in programul “Bucharest Start Up City” va fi anuntat curand.